noORe kirju 2017

noORe kirju 2017

noORel jäi 2017 selja taha kui üks tegus, kuid mis veelgi olulisem, seikluste- ja erinevusterohke aasta! 

Kevadel lõppes Euroopa Vabatahtliku Teenistuse (EVT) projekt FLOW, mille raames omandasid mitmed noored rahvusvahelise EVT kogemuse ning said kevade lõpus loomulikult tähistada pimeda Eesti talve edukat üleelamist.

Definitely NOT a tan …

 

Maikuus harjutasid noORekad Nele ja Jaanika Kreekas disainmõtlemist ning tõid head mõtted kõik koju kaasa!

Erivajadustega noortele mõeldud lühiajalise EVT projekti Moving Out of Circles raames veetsid kaks Eesti noort, Kristel ja Maksim, Roomas arutledes linnastruktuuri erivajadustega inimeste kogemuse toetamise teemadel.

Suve keskpaigas osalesid Eesti noored Mariel, Jana, Irina, Anu, Ave ja Elo noortevahetusel Europe is our Pride, mille raames uuriti rahvuslike, kultuuriliste, seksuaalorientatsiooniliste jt. erinevuste tähendusi euroopalikus võtmes.

Arvamusfesti paralleelürituseks oli aga Paides toimunud noortekohtumine (In)visible voices: exploring media representations of youth and disabilities, mille raames mõtiskleti selle üle, kuidas meediakajastus kujundab suhtumisi noortesse ja erivajadustesse.

Septembris ja oktoobris võttis noOR EVT prjekti Horizon raames koordineeriva organisatsioonina vastu aga juba uued EVT vabatahtlikud, 25 noort 12st erinevast riigist. Noored alustasid vabatahtlikke teenistusi erinevates laste, noorte ja erivajadustega tegelevates vabaühendustes üle Eesti. Lisaks varasematel aastatel vabatahtlikke võõrustanutele, võtsid sel aastal noORe uute koostööpartneritena vabatahtlikke vastu ka Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus, Märjamaa noortekeskus, Häädemeeste Keskkool ja Tilsi Perekodu.

Kuid mis seal salata, noOR on vana aasta hoogsalt ka uude kaasa sikutanud! Siiditee programmi raames on noOR koos mitmete uute vabatahtlike, kerge vaimupuudega noorte ja Sotsiaalse Innovatsiooni Laboriga astumas esimesi samme sotsiaalse ettevõtluse maastikul, kuhu plaan kinnitada kand veel mitmeteks ja mitmeteks järgmistekski aastateks! Siiditee programmi eesmärgiks on organisatsiooni finantsvõimekuse järjepidev arendamine vabatahtlike ja erivajadustega noorte siiditrüki tegevustesse kaasamise läbi.

Aasta 2017 augustis liitus noORe meeskonnaga Laura, sügisel mitmed uued ja vahvad EVT mentorid ning uuenduskuuri tegi läbi ka noORe koduleht, mis sai juurde nii värvi kui särtsu. Rohkem vast isegi särtsu! 😉