Meidi mõtted mentoriks olemisest

Meidi mõtted mentoriks olemisest

Meidi on mentoriks* Hispaaniast pärit Martínile, kes askeldab Euroopa Vabatahtliku Teenistuse (EVT) raames Tallinna Puuetega Inimeste Kojas (TPIK) ning on jooksvalt toeks ka Eesti Erinoorsootöö Ühingus noOR. Meidi jagas hiljuti meiega mõtteid mentoriks olemisest:

Ma saan oma vabatahtliku, Martiniga, ülihästi läbi. Erinevalt eelmisest aastast on mul selle vabatahtlikuga tunne, et olen tema siinses elus reaalselt vajalik tugi ja misiganes probleem tal tekib, võtab ta esmalt minuga ühendust. Esimesel kohtumisel ma ütlesin talle, et vahet pole, mis mure või küsimus sul on, kirjuta mulle. Ta ei võtnud seda kui pelgalt sõnakõlksu või viisakust, vaid ta küsib nõu, soovitusi, abi ja see on imetore, sest see on see kogemus, mida ma mentoriks olemiselt oodanud olen.

Martin on Maleva ühika seltskonnahing. Tänu sellele on mul õnnestunud tutvuda ja sõbraks saada kõikide sealsete vabatahtlikega. Me oleme kõik koos teinud autoga päevatrippe Põhja-Eestis, nüüd mitu nädalat olen nendega pühapäeva õhtuti saunas käinud ja nad on kõik nii toredad. Martinit näen ma tihedamini, tavaliselt paar korda nädalas. Käime õhtust söömas, tantsimas, jalutamas. Hoolimata sellest, et ma olen kogu aeg kas tööl või koolis, ei ole ta kunagi mulle mu ajanappust ette heitnud või selle üle kurtnud või solvunud. See paneb mind rohkem pingutama oma aega planeerima/leidma, et ma saaks oma imelisele vabatahtlikule veel parem mentor olla.

* Mentor on Euroopa Vabatahtliku Teenistusega Eestisse tulnud välisvabatahtliku sõber, kes aitab välisvabatahtlikul projekti alguses uude keskkonda sisse elada. Projekti jooksul hoiab välisvabatahtlikul silma peal ning kutsub iga nüüd ja siis oma uue sõbra kohvile/teele, et jagada kogemusi. 

Martín ja Meidi.