Välisvabatahtlikud saabusid! Tere tulemast! kohtumise muljed

Välisvabatahtlikud saabusid! Tere tulemast! kohtumise muljed

Sel sügisel tervitab noOR koordineeriva organisatsioonina taas EVT (Euroopa Vabatahtliku Teenistuse) välisvabatahtlikke, kes on tulnud ja tulevad siia vabatahtlikuna toetama erinevaid organisatsioone, koole ja lasteaedu üle Eesti. 2. septembril toimus TPIKus (Tallinna Puuetega Inimeste Kojas) juba saabunud noortele, nende mentoritele ja vastuvõtvate organisatsioonide tuutoritele Tere tulemast! kohtumine. Saadi tuttavaks, mängiti (sõprus sünnib ikka läbi mängu), jagati hirme ja ootuseid ning kuulati ära ka praktiline info – kuidas pangakaarti teha ja talveks valmistuda.

Muljed kohtumisest:

Minu jaoks oli kohtumine kena ja rahustav, kuna olin eelneval õhtul pisut mures. Lahkusin sealt väga rõõmsana, kuna sain uute inimestega sõbraks. Mu esimene mõte oli: „Oh, nii palju toredaid inimesi – mul on vedanud.“ Anastasia Gruusiast

Kohtumine oli tore – inimesed olid kõik avatud ja jutuhimulised. Pidev vestlemine väsitas nii mõnegi ära, kuid see ei takistanud neid samas hoos edasi jutlemast. Snäkipausi ajal sai näha välisvabatahtlike reaktsioone Eesti toidule. Arvamused olid erinevad – mis ühele vastukarva, meeldis teisele väga. Tarmo Eestist

Arvan, et Tere tulemast! kohtumine oli väga tore, kuna saime kõik võimaluse omavahel tuttavaks saada. Mulle väga meeldis esitlus ja Kai jagatud info oli väga kasulik. Arvan, et ei oleks saanud seda paremini teha. Tere tulemast! kohtumine andis mulle väga hea ülevaate organisatsioonist ja noORe töötajate avatusest. Gloria Itaaliast

Mulle kohtumine meeldis, selle kõik osad olid kasulikud. Arvan, et selle kohtumise toimimine oli väga hea, kuna saime palju uusi sõpru, kellega ringi reisida, suhelda ning jagada oma igapäevased asju (ka peale mentorite). Ilma selleta tunneksin end pisut eksinuna! Ka mu projekt on siiamaani läinud suurepäraselt, lapsed annavad mulle nii palju armastust ja ka mina neile (olen vabatahtlikuks Tudulinna lastekodus). Mu mentor Anna on supertore ja abivalmis ning kõik kolleegid on samuti väga toredad. Võib-olla sai mu vastus pisut pikem kui tarvis, kuid ei näinud mõtet ainult paari lause kirjapanekus. Tänan teid selle kohtumise ja teie töö eest. Vera Ungarist

Mulle väga meeldis kohtumine! (Päev algas juba suurepäraselt, kui teine mentor, Tarmo oli nõus mulle Keilasse järele tulema ja Tallinnasse sõidutama.) Kohtumine oli efektiivne ja vajalik ehk ei olnud tegemist mõttetusega, mis oli vägagi rõõmustav. Suhtlusring (kiirkohtingute vormis toim.) oli lahe. Mõnega oli 3 minutit piisava ja mõnega olekski suhtlema jäänud. Selle harjutusega sai imelihtsalt näha, et inimesed saavad mõndade inimestega paremini läbi kui teistega. Päritoluriikide kohta käibelolevate stereotüüpide jagamine oli humoorikas, sai nalja teha ja midagi uut teada. Snäkipausid on alati positiivsed mu elus. Ka informatiivne lõpuosa oli vajalik. Minu arvates oli see kohtumine äärmiselt vajalik, sest kõik osapooled (vabatahtlik, mentor, tuutor ja koordineeriv organisatsioon) said omavahel tuttavaks ja suhtlemine muutus mugavamaks. Ning kõige olulisem mulle oli see, et saan jätkuvalt hoida tükikest välismaailmast ka Eestimaal. Sigrid Eestist

Tere tulemast! kohtumine oli minu jaoks väga hea kogemus. Olin alguses pisut hirmul ja põnevil, kuid see kohtumine rahustas mind, kuna kõik olid nii toredad, lahked ja abivalmis. Mulle meeldis pidada inimestega väikesi vestlusi, nad olid kõik väga huvitavad. Tere tulemast! kohtumisest on selge, et see aasta Tallinnas saab olema äge! Zsuzsi Ungarist

Tere! Tere tulemast! kohtumisel anti meile väärtuslikku infot. Mulle meeldib, et saime üksteist tundma õppida ja, et see oli kohtumise pikim osa. Inimese jaoks, nagu mina, kellele ei meeldi rääkida pikalt iseendast värsketele tuttavatele, oli see justkui samm mugavustsoonist välja: see on positiivne asi ning seda peaksimegi tegema, et võtta sellest projektist parim, õigus? Lisaks tänan teid, et olete abistanud meid KÕIGEGA, ma ei oodanud leida eest nõnda hästi organiseeritud ühendust. Claudia Itaaliast

Kohtumine oli nii avatud ja sõbralik, mitte raske, vaid rahulik. Aitäh teile. Jana Eestist